Formulakisoissa kolarin tai ulosajon tai muun syyn estäessä autoilijoita ajamasta täysillä radan kaikissa kohdissa ilmestyy turva-auto  (safety car)  radalle. Pian kaikki autot ajavat "turvallisesti" toinen toisensa perässä turva-auton määräämää nopeutta. Vasta turva-auton poistuttua alkaa omavauhtinen kilpa-ajo jälleen.

Olisiko meillä työpaikoilla tai perheissä jokin vastaava "turva-auto", joka ilmestyisi vaaratilanteessa ja estäisi suuronnettomuudet. Normaalissa maantieliikenteessä meitä varoitetaan liikennemerkeillä ja opasteilla liikkumaan turvallisesti toistemme kanssa. Kuitenkin onnettomuuksia sattuu yhtenään, koska jokin turvatekijä poistuessaan vie myös turvan mennessään.

Lasten elämää suojelemaan on luotu tai otettu suojelusenkeli (guardian angel). Lähes kaikissa kodeissa on kuva lapsia suojelevasta enkelistä rotkon reunalla tai lahoavalla lankkusillalla. Suojelusenkelin avuksi on lapsilla turvaistuimia, turvaliivejä, heijastimia, kypäriä, suojuksia ja - vanhemmat. 

Aikuisilla on työelämässä turvakaiteita ja turvakenkiä ja -käsineitä vaarallisessa työssä varjelijoina. Lisäksi on olemassa erilaisia kassoja turvaamassa toimeentuloa yllättävissä tilanteissa. Työelämän jälkeen on työ- ja vanhuuseläke ja sairauden sattuessa päiväraha. Ennakkoon otetaan huomioon turvatekijöiden avulla ihmiselämän varjeleminen. Olemmeko me sitten turvassa?

Luontoa emme pysty ohjailemaan. Luonnonilmiöt ovat joskus niin rajuja, että emme missään ole niiltä  turvassa. Turvattomuuden tunne on kauhea asia. Turvallisuudentunnetta ei voita mikään.

Kristinuskon opetuksen mukaisesti eräässä laulussa laulamme:

"Kun on turva Jumalassa,

turvassa on paremmassa

kuin on tähti taivahalla,

lintu emon siiven alla."