Terveysliikunta 60+ vei meidät 'pilatestekniikkaan' tutustumaan. Aluksi piti löytää napa-nepparille vastakappale selkärankasta. Hengitysharjoituksilla opeteltiin uloshengityksellä suorituksiin ja sisäänhengityksillä lepoon. Liekö miehen vaikeampi pitää monta asiaa kerralla mielessä, mutta minulta sekosi hengytysrytmi tuon tuostakin. Tein varmaankin väärin tai kuulin ohjaajan ohjeet väärin, sillä minulla ei ollut hyvä olo tunnin harjoittelun jälkeen. Kotoa löytyy opaskirja ja osaava puoliso, jonka ohjausta nyt tarvitaan. Siispä syvähengitystä on luvassa.

Täältä löytyy seuraava info ja muutakin:

Joseph Pilateksen kehittämän kuntoilumenetelmän peruspiirteitä on mm:

  • Kehon keskustan lihasten löytäminen ja voimistaminen. Tämä on perusta myös raajojen liikkeelle. Lisäksi keskustan lihaksiston tuntemus on tärkeätä hyvälle ryhdille, ja nämä lihakset pitävät myös sisäelimiä oikeassa asennossa.
  • selkärangan rullaukset jotka vaikuttavat suotuisasti liikkuvuuteen ja liikkumisen rentouteen mutta myös mm. aineenvaihduntaan
  • nivelten liikeratojen treenaus
  • lattialla tehtävät liikkeet, jotka säästävät niveliä ja sopivat myös hyvin huonokuntoisille tai ylipainoisille
  • salatehokkuus: treenissä ei hengästy eikä tule hiki, mutta seuraavana päivänä tietää tehneensä jotakin
  • rentouttava, meditatiivinen vaikutus. Tämä johtuu luullakseni toisaalta treenin kokonaisvaltaisuudesta, toisaalta siitä että liikkeisiin kuuluu myös hengitys. Liikkeet sidotaan yhteen niin että puolen tunnin, tunnin ajan tulee hengitettyä tasaisesti ja syvään.