373343.jpg 373344.jpg
Koivulassa (Heinäseläntiellä) asuin tähänastisesta elämästäni kolmanneksen. Lapsuuteni ja kouluaikani aina armeijaan lähtemiseen asti. Pienestä kahden huoneen mökistä isäni ja äitini rakensivat neljän huoneen ja eteisen käsittävän kaksikerroksisen omakotitalon. Vanhan talon pohjois-eteläsuuntainen harja käännettiin itä-länsisuuntaiseksi. Olohuoneeseen tehtiin nurkkaikkunat ja yläkertaan kaksi makuuhuonetta lämmityskamiinoineen. Toisessa, itäpäädyssä olevassa, asuin minä ja mummoni.

Kuvan ottohetki on juhannus. Juhannuskoivut koristavat portaanpieliä. Suomen lippu on rajattu kuvasta pois. Huoneeni seinällä ovat idolini: Elina Salo ja tohtori Kildare. Kissagobeliini on ollut sormeilujeni kohteena ties kuinka kauan. Kitaralla en oppinut soittamaan, koska höyläsin vasemman käteni kaksi sormenpäätä puusepänvertaalla. Vanhin sisaristani istuu tuolissani.

Tässä talossa - kodissani - ovat minun muistoni vanhemmistani ja sisaruksistani. Kun läksin kotoa armeijaan en enääpalannut muuten kuin käymään muutaman kerran. Lopullisesti läksin matkalaukkuni ja jenkkikassini kanssa syksyllä 1968. Seuraavana kesänä talo myytiin ja on nyt vieraiden käsissä. En ole voinut mennä käymään, koska pelkään muistojeni kuvien katoavan todellisen nähdyn ja koetun tilanteen edessä. Lapsuuskotiani on minulla ikävä.