Seniorikokkikerhossa teimme ja jotkut söivätkin näitä. Minä jopa pidin niistä.
1 ½ - 2 kg tuoreita sinisimpukoita
öljyä kuullotukseen
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
3 dl valkoviiniä
3 dl kalalientä
1-2 tl kuivattua timjamia
3 persiljan oksaa
2 tl suolaa
hieman mustapippuria
1 dl kermaa
1 dl persiljaa hienonnettuna
- Pese simpukat ja rapsuttele kuoret puhtaaksi.
- Pilko sipuli ja valkosipulit.
- Kuullota sipuleita kattilan pohjalla hetki öljyssä.
- Lisää nesteeksi kalalientä ja valkoviiniä.
- Lisää timjamin ja persiljan oksat sekä suola ja hieman pippuria.
- Anna liemen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää simpukat ja peitä kannella.
- Anna simpukoiden kiehua kovalla lämmöllä 2-3 minuuttia, ravistele kattilaa välillä.
- Kun simpukat ovat auenneet, lisää loraus kermaa.
- Aseta keitetyt simpukat syvälle lautaselle.
- Kaada liemi simpukoiden päälle ja viimeistele persiljalla.
Kommentit