Seniorikokkikerhossa teimme ja jotkut söivätkin näitä. Minä jopa pidin niistä.

1 ½ - 2 kg tuoreita sinisimpukoita
 
öljyä kuullotukseen
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
 
3 dl valkoviiniä
3 dl kalalientä
1-2 tl kuivattua timjamia
3 persiljan oksaa
2 tl suolaa
hieman mustapippuria
 
1 dl kermaa
1 dl persiljaa hienonnettuna
 
  1. Pese simpukat ja rapsuttele kuoret puhtaaksi.
  2. Pilko sipuli ja valkosipulit.
  3. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla hetki öljyssä.
  4. Lisää nesteeksi kalalientä ja valkoviiniä.
  5. Lisää timjamin ja persiljan oksat sekä suola ja hieman pippuria.
  6. Anna liemen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää simpukat ja peitä kannella.
  7. Anna simpukoiden kiehua kovalla lämmöllä 2-3 minuuttia, ravistele kattilaa välillä.
  8. Kun simpukat ovat auenneet, lisää loraus kermaa.
  9. Aseta keitetyt simpukat syvälle lautaselle.
  10. Kaada liemi simpukoiden päälle ja viimeistele persiljalla.
 Huom! vain auenneet simpukat ovat syötäviä!!