8 yötä joulupäivään
301912.jpg
Nyt syttyy kolmas kynttilä.

Elämäni yksi tärkeimmistä kirkoista on kuvan kirkko.
Se on järjestyksessään kirkonkylän neljäs kirkko. Sen ovat suunnitellet arkkitehdit Armas Lindgren ja Bertel Liljeqvist ja kirkko on rakennettu vuonna 1926 ja vihitty käyttöönsä vuonna 1927. Kirkko on tyypiltään pitkäkirkko, jossa alttarin puolella runkohuoneessa ulkonee monisärmäinen kuori. Pääoven puolella toisessa päädyssä kohoaa barokkimainen torni.

Sisätilan koristemaalaukset ovat taiteilija Antti Salmenlinnan käsialaa. Kirkon alttaritaulu on A.G.Thitzin maalaama "Ristiltä otto" vuodelta 1819. Kellotapuli on vuodelta 1782. Sen on suunnitellut kirkonrakentaja Juhana Salonen ja se edustaa kahdeksankulmaista itäsuomalaista tyyliä. Kirkossa on istumapaikkoja 900 hengelle.

Tämän kirkon lähellä asuimme vuoden uudessa isossa omakotitalossa. Kirkko oli avoimen pellon takana ihan lähellä. Se näkyi keittiön ikkunasta ja heti ulos tullessa oli silmien edessä. Aloitin tässä seurakunnassa asuen oman kokoaikaisen palkatun "lähetystyökauteni", johon olin saanut koulutuksen. Seurakunnan kirkkoherra hyväksyi minut sellaisenaan ja antoi varauksettoman tuen työlleni ja minut palkanneelle järjestölle. Hän on edelleen eläkkeelläkin ollessaan rukouksissani - ainakin mielessäni.