7 yötä joulupäivään
301891.jpg
Tämän hääkakun lentäminen lattialle sirpaleiksi pirstoutuvine tarjoilualustoineen lienee tuonut avioparille sitä luvattua onnea. Onhan heillä jo potra poikakin. Ensimmäisen joulun viettäminen oman lapsen kanssa antaa jouluun ihan oman lisävärinsä. Lasta varten, mukamas, laitellaan koristeita ja kääritään lahjoja ja koristellaan joulukuusi ja tilataan joulupukki. Mitähän alle vuoden ikäiselle jää kaikesta muistoihin tallennetuksi?

Toisen lapsen tultua ensimmäinen on yleensä jo sen verran iso, että nyt hänelle voisi jo jotain muistoja tallettuakin. Kolmas lapsi muuttaa sitten kaiken. Ei eletä enää kahtia jaetussa taloudessa, vaan viiden hengen suurperhe vaatii jo aikamoisia järjestelyjä viettääkseen joulua ennalta suunnitellun aikatauluston ja kaavojen mukaisesti. Kun siihen lisätään vielä isovanhempien vierailuja ja matkustamista toisten isovanhempien luo, niin rauhallisen joulun toivotuksia tarvitaan.

Sirpaleet voivat olla joulun seurauksena lattialla ja särkyneet sydämet kotiin kannettavina. Monet joulut ovat olleet odotuksilla ladattuja, mutta valmistelujen loputtua ja joulun alettua, joulu menikin jo ja tyhjä olo jäi jälkeen. - Kuin sirpaleet lattialla...