Aika tekee tehtävänsä myös muistojen suhteen. Muutamilla sivuilla kiertää muistelumeemi, jossa kerrotaan 10 lapsuusajan muistoa. Minäkin kerron alle kouluikäisen pikkupojan muistot:

1. Sain pikkukirveen ja ajoin kolmipyöräiselläni kirves pyörän kippilavalla hirsisaunan rakentajien työmaalle joka päivä niin kauan kuin rakentaminen kesti.

2. En suostunut syömään silliä, vaikka nenästä pidettiin kiinni. Vieläkään en syö silliä kuin rosollin seassa.

3. Sain joululahjaksi patterilla käyvän auton, joka seinään törmätessään pyörähti tulemaan taas lattialle päin. Jouluaattona en saanut leikityksi, kun isä leikki sillä koko ajan.

4. Hain naapurista 2 litran hinkillä maitoa, mutta sitä ei myyty minulle, äpärän pennulle. Oli kuulemma niin arvokasta, etteivät itsekään sitä juoneet, vaan kaikki meni meijeriin.

5. Kylän pirssikuski piti kuudelle kylän 3-5 vuotiaalle pojalle kusikilpailut. Pisimmälle lennättänyt pääsi pirssin kyytiin. En päässyt.

6. Samainen mies hierotutti naamaamme heinän siemeniä, jotta parta alkaisi kasvaa. Kotona ihmettelivät minun punettunutta leukaani.

7. Kovassa kuumeessa seisoin kerrossängyn yläpedillä kädet levällään ja sanoin lähteväni lentämään. Ilmasta äiti sai minut kiinni. Vahinkoa ei sattunut. (Muistan kai vain kerrotun jutun.)

8. Naapurin höpsölle tädille kerroin keränneeni savusaunamme eteisestä litran vattuja ja onkineeni vanhan hiekkamontun lätäköstä kilon ahvenia. Totuus oli, että muutama vatun varsi kasvoi saunan eteiseen seinän raosta ja leikeissämme katkoimme männyn ja kuusen vuosikasvaimia leikkikaloiksi lätäkköön, josta yritimme niitä onkia.

9. Autoin äitiä lumitöissä ja menin hänen taakseen liian lähelle sillä seurauksella, että äidin lumilapion kulma töksähti silmieni väliin ja verta tuli suihkuten hangelle. Haava parani aikoinaan, mutta edelleen on jälki silmieni välissä muistona.

10. Me kylämme kaikki 4-16 vuotiaat lapset leikimme yhdessä heinäliiterissä syliinpääsemisleikkiä eli lätkäriä. Syliin pääsi, jos osasi vastata oikein kysymykseen. Meitä pieniä poikia isot tytöt halusivat  syliinsä ja puristivat lujasti itseään vasten. Leikki loppui, kun pari äitiä osui paikalle ja isot tytöt saivat huudon säestyksellä ympäri korviaan.