1833584.jpg1833604.jpg
Tarkoituksella sumeat lähikuvat

Joskus joku tunkee liian lähelle, ihan iholle asti. Oma reviiri on hyvä pitää. Jokaisella se on eri kokoinen. Toimittajat ovat usein kameroineen haastateltavan iholla. Voipa joku joskus jonkun sallia tulla iholle ihan rakkaudesta ja jopa toivoen tämän iholle tuloa. Kuuroille toisen ihon koskettelu on näköaistin korvaamista. Se sallitaan.

Kuvan iholla on poikkeuksellinen olotila. Sitä on tutkittu jo kuuden lääkäriun silmillä. Antibioottikuureja on syöty useita ja uutta aloitellaan. Kortisonivoiteita on sivelty sille useita eri lajeja. On ollut lääkärin määräämää ja itse kokeiltua. Pesty on monilla PH-arvoltaan iholle sopivilla aineilla. Tulikuumaa suihkua on kokeiltu ja jääkylmää vettäkin.

Tälle ihomuodolle on annettu nimi: kyhmykutina (prurigo nodularis). Tämän sairauden hoito-ohjeena on: Tärkeintä on keskittyä raapimisen lopettamiseen. Se onnistuu harvoin. Kuuma vesi on joillekin paras keino kutinan hillitsemiseen, toisilla taas ihon jäähdyttäminen kylmällä vedellä, jääpaloilla tai lumella. Kivun tuottaminen ihoa läpsimällä vähentää niin ikään kutinaa.

Tauti kestää vuosia tai vuosikymmeniä. Se voi eristää kutisijan sosiaalisesti ja invalidisoida hänet sitä kautta. Minulla tätä on kestänyt kohta kolme vuotta. Jokin ihmelääke tarvittaisiin olisiko se physiogel?