1270117229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Tervetuloa. Nostamme sinut sisään. Odota vuoroasi."

Uuutisia Kuopiosta saadaan tiedotusvälineisiin muutoinkin kuin kuoromenestysten tai tulevien asuntomessujen kautta. On nailonsukkamurhia ja toriammuntaa. On koko kansan mieliksi elävä Wille-piispa ja kiemurainen maisemakatu Saaristokaupunkiin. Joskus juhlii Kuopio Tanssii ja Soi ja välillä vietetään Viinijuhlia satamassa. Kallansillat (Saksanseisojat) lakkaavat pian seisomasta ja tilalle tulee korkea kiinteäkansinen silta.

Insinöörit tekevät kustannus- ja lujuuslaskelmia, jotta mahdollisimman halvalla saataisiin mahdollisimman suuria rakennuksia kestämään edes takuuajan kasassa. Vähän aikaa sitten Prisman teräsbetonipalkit alkoivat taipua lumen alla ja nyt Keilahallin liimapuupalkki katkesi. Varmuudella ei osata edes sanoa katkesiko se ylhäällä ollessaan liian suuren taakan alla vai vasta maassa toisesta päästä irrottuaan ja pudottuaan. Varmaa on kuitenkin se, että Keilahalli on puoli vuotta pois käytöstä.

Keilahallin vieressä olevat yli sata vuotta vanhat venäläisten rakennuttamat vanhat tiiliset kasarmirakennukset eivät ole antaneet merkkejäkään sortumisesta. Ennen tietokoneilla tehtyjä laskelmia matemaattisten kaavojen taitajat osasivat laittaa sen verran suuret toleranssit, että kaikki kestää useita sukupolvia eikä vain isältä vävylle.

Eikö voitaisi asentaa katoille lämmitysputket niin kuin Jalkapallostadionille keinonurmen alle? Silloin lumet sulaisivat eikä kattojen sortumisia tapahtuisi. Kesällä nuo samat putket katolla voisivat vämmittää vettä auringon avulla.