Side silmillä venettä soudettessa kierretään väkisin ympyrää. Sama tapahtuu kun sumussa soudetaan ilman yhtään kiintopistettä. Tuulen suunta auttaa soutamaan jokseenkin suoraan aavalla selällä. Taivaankappaleista voidaan ottaa suuntaa ja pysyä oikeassa suunnassa muutama tunti. Auringon mukaan voi toki suunnistaa kunhan muistaa korjata suuntaa maan kiertonopeuden mukaan. Aikoinaan lapsuudessa verkon laskussa suoraan soutaminen tai huopaaminen oikean vauhdin pitämiseksi oli vaikeaa. Lisäksi oikean ja vasemman sekoittaminen keskenään lisäsi suunnassa pysymisen vaikeutta.

Jyrki Kataisen hallituksen muodostamisessa taitaa olla samoja ongelmia kuin minun veneellä soutamisessa ohjeiden mukaan. Vasen ja oikea menevät ajoittain sekaisin. Lupauksia on annettu liikaa vain toiselle puolelle ja kierretään ympyrää. Tuskin Jutta Urpilainenkaan voisi löytää viisasten kiveä Timo Soinin mukaan saamiseksi. EU-politiikan muuttaminen on vaikeaa annettujen lupausten ja Suomessa tarvittavien tukipakettien vuoksi.

Kohta "Tarja-kuningatar" antanee käskyn jollekin virkamiehelle tehdä Suomeen hallitus. Jätetään puolueet eduskuntaan tekemään omia suunnitelmiaan kansalta lisä-äänten saamiseksi ja annetaan virkamieshallitukselle maan johto. Tuskin tässä maassa mitään ratkaisevaa parannusta tai huononemista tapahtuisi. Kiviniemen hallitus on yhä virassa ja Suomi on tukien varassa pystyssä. Ilman EU-tukea tämä maa tekisi konkurssin. Jos Suomi saisi antaa omaan tuotantoonsa suoraan sen mitä EU:lle maksetaan vuosittain pärjäisimme varmaan yhtä hyvin ellemme jopa paremmin.

Tuottavaan työhön työvoiman panostaminen/siirtäminen rahalla keinottelun sijaan antaisi paremman lopputuloksen. Hallintokoneiston koko väkimääräämme nähden on suorastaan liioitellun ylimitoitettu. Työelämässä oloaikanani olen istunut työtä suunnittelevissa komiteoissa ja työryhmissä valtavan ison osan työajastani. Varsinaiseen työn tekemiseen, josta olisi "hyötyä" joillekin, on ollut vain murto-osa työajastani. Luin juuri lehdestä, että maataloustuotannossa yli 60% saadaan EU tukien kautta. Ilmankos tukipapereiden kanssa vietetäänkin aikaa pitkät talvi-illat ja yöt. Seurakuntien työ jos mikä on neuvotteluissa istumista. Kenelläkään ei tunnu olevan aikaa kohdata meitä pieniä ihmisiä meidän omissa ahdistuksissamme ja ongelmissamme.

Taittuisikohan matka paremmin kanootilla vasenta ja oikeaa melanpäätä vuorottelemalla.