Viime vuoden lokakuussa tein tämän otsikon nimisen testin ja toistin sen nyt huhtikuun puolessa välissä. Vertailu osoittaa, että olen nyt vuotta vanhempi, 0,6 kg painavampi, kävelyvauhtini parani 0,3 km/h, syke oli 14 lyöntiä enemmän ja energian kulutus 7 kcal enemmän kuin lokakuussa. Lievästi ylipainoisena kuntoindeksini pysyi samana. Olen kunnoltani ikäisiini verrattuna keskimääräisten tasolla.

Sen sijaan kuntoremonttitestissä parannusta oli niissä osioissa, missä voin parantaa eli eivät olleet vielä maksimissa. Hartiaseudun likkuvuus on vielä huono. Se onkin ainoa selkeä parannettavissa oleva kohta. Sairastellessani lähes koko puolen vuoden ajan pidän kuntoni säilymistä tälläkin tasossa suorastaan ihmeenä. Verenpaine tosin oli mittauksen mukaan liian korkea. Liekö nätin mittaajatytön syytä? Kotona sängyssä pitkällään arvot ovat ihan toiset!

Eräänlaisen testin suoritin eilen ja toissapäivänä, kun olin työmatkalla Keski-Suomessa ja pidin yhdeksän tilaisuutta puhuen jokaisessa ääni matalan möreänä ja käheänä. Kurkku tuntui tulleen kipeäksi jo aikaisemmin eikä puhuminen sitä yhtään parantanut. Nyt ollaan hiljaa ja ladataan akkuja katsellen lumisadetta ja jääpeitteessä olevaa Kallavettä.