Parthenogenesis (from the Greek παρθένος parthenos, "virgin", + γένεσις genesis, "creation") is an asexual form of reproduction found in females where growth and development ofembryos or seeds occurs without fertilization by a male. (Wikipedia)

Marian ilmestyspäivän innoittamana pohdiskelen itsekseni enkelin ilmoitusta Marian tulosta raskaaksi. Luukas, lääkäri, on tallentanut tietonsa evankeliuminsa ensimmäiseen lukuun: "Älä pelkää, Maria, Jumala on suonut sinulle armonsa. Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus." Maria kysyi enkeliltä: "Miten se on mahdollista? Minähän olen koskematon." Enkeli vastasi: "Pyhä Henki tulee sinun yllesi, Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi."

Marian ilmaisu olla koskematon tarkoitti että hän oli naimaton neitsyt. Vanhassa käännöksessä sanottiin että "kun minä en miehestä mitään tiedä". Tämäkin ilmaisu on sievistelevä. Heprealainen ilmaisu tuntea mies tarkoitti, että on ollut miehen kanssa sukupuoliyhteydessä. Tunteminen ja tietäminen oli sekä fyysistä että henkistä.

Marian tulo raskaaksi Korkeimman voiman varjon kosketuksesta oli yliluonnollinen ihme. Muutama vuosi sitten uutisoitiin neitseellisen sikiämisen ihmeestä brittiläisessä Roslin Instituutissa (The Roslin Institute of the University of Edinburgh):

"BBC välitti syyskuun 9. päivänä 2005 maailmalle uutisen, jonka mukaan brittiläisessä Roslin Instituutissa oli ensimmäisenä maailmassa onnistuttu hedelmöittämään ihmisen munasolu ilman miehen sukusoluista otettua geneettistä materiaalia. Tutkijat nimittävät näin tuotettuja alkioita kreikankielisellä termillä parthenotes ja itse teknologiaa ”neitseellisen sikiämisen” tekniikaksi. Kreikankielinen sana parthenogenesis tarkoittaa neitseellistä sikiämistä."

Jos Jeesus ei ole siinnyt Pyhästä Hengestä, hän ei ole Jumalan Poika eikä Jumala ja koko kristillisen uskon perustus on hajotettu. Uskontunnustuksessa me aivan kuin ohimennen lausumme: "Sikisi Pyhästä Hengestä. Syntyi neitsyt Mariasta." Tätä asiaa ei voida millään argumenteilla todistaa. Se on pelkän uskon asia.