Liekö minulla liikaa aikaa vai onko talvinen influenssa kuumeineen sotkenut pääni, kun ehdin ajatellakin TV-ohjelmien aikana. Useampikin ohjelma viikon sisällä on nostanut kateuden pintaan. Yksi ajankohtainen asia on oman firman nettisivusto, toinen lääkäreiden työaika ja yrityskytkökset.

Missä viipyy luvattu uusi nettisivusto, joka lyö laudalta tähänastiset tekeleet? Jotkut panostavat omaansa: Kirkon sivusto ilmestyi 1.12. Heti selasin sivustot läpi ja etsin lähetyskeskeistä ajattelua, mutta en löytänyt. Kirkko "työntää" lähetysvastuun ja kansainvälisen diakonian järjestöille, jotka mielellään ovat olemassa evankeliumin jakamiseksi maailman ääriin ja lähimmäisen auttamiseksi siellä. Kirkko kastaa itselleen jäsenet ja kerää heiltä verot. Veroilla sitten tehdään kaikki julkishallinnollinen työ, mikä mielletään kirkolle kuuluvaksi. Lain mukaan. Vapaaehtoisilla kolehdeilla ja keräyksillä peitetään verotulojen vajaus. Kirkko kilpailee yhteiskunnan palvelujen kanssa ja usein menestyy tässä kilpailussa aika hyvin.

Lääkäreiden työaika kuulemma estää jonojen purkamisen ja kaikille riittävän palvelun terveyskeskuksissa ja keskussairaaloissa. Siksi samat lääkärit, jotka lähtevät yleisistä sairaaloista 4-6 tunnin työn jälkeen aloittavat yksityisvastaanot Lääkäriasemilla ja omissa yrityksissään tehdäkseen toisen päivätyön 4-5 tuntia.  Kela korvaa molemmissa tapauksissa potilaalle osan kuluista. Lääkärin saama palkkio on jälkimmäisessä reilusti suurempi. Miksi yhteiskunta ei omista yksityisiä Lääkäriasemia ja sairaaloita, kun niiden tuotto on niin hyvä?

Verovaroilla tehty terveydenhuolto on antanut meidän perheelle enemmän kuin se on vienyt meiltä. Mielellämme maksamme veroja sairastuttuamme vakavasti. Olisiko kirkkokin valmis sijoittamaan sairaiden ja köyhien ja heikkojen jäsentensä hyväksi enemmän kuin tähän asti? Onhan meillä kaikilla vakava sairaus: me kuolemme kaikki. Missä viipyy armon jakaminen? Onko se haettava jostain luukulta?