1537384.jpg
Äiti - siinä maailman kaunein sana. Jokaisella on vain yksi äiti. Vaikka äidillä olisi kuinka monta lasta, niin jokaisella lapsella on ihan oma äiti ja omanlainen äiti. Sisarukset vartailevat äitejä keskenään ja usein huomaavat, että vaikka on puhe samasta äidistä, hän on jokaisen muistoissa erilainen. Äiti ei voi olla lapsiaan kohtaan tasapuolinen, koska lapset ovat eri ikäisiä ja äiti on lapset saadessaan joka kerta eri ikäinen.

Äitienpäivä on monille äideille painajainen. Äitinä olemisessa on omasta mielestä epäonnistuttu. Sitä sitten palkitaan kukin, kakuin ja kortein. Monet lapset sivuuttavat oman äidin muistamisen suoraan äitinä ja siirtävät muistamisen lapsenlapsille. Mummulle, mummille ja isoäidille tulee kortteja, muttei enää äidille. Aviopuolisolle lasten äiti ei ole äiti, vaan (avo-)aviopuoliso. Puolison päivää ei juhlita kalenterissa.
Ostin kuitenkin kukan lasteni äidille. Onnea rakas!

Olinko liian äitelä tässä jutussani? Onko tällä sanalla mitään yhteyttä äitiin? Entä sitten äitymisellä? Tauti ja tuuli äityvät ja makeat ruoat alkavat maistua äiteliltä. Liekö muissa kielissä samaa mielleyhtymää useilla sanoilla äitiin niin kuin suomessa?