PORKKANA-RAPARPERIKAKKU
        
Pohja:
3 munaa
1 ½ dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
  1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti.
  3. Voitele ja korppujauhota vuoka ja paista kakkupohja 170 asteessa uunin alatasolla 20-30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä, kunnes voit käsin kumota kakun
 
Raparperi-porkkanasose:
 
125 g raparperinpaloja
125 g raakaa porkkanaraastetta
125 g sokeria
 
Valmista sose. Keitä aineksia noin 20 minuuttia, kunnes ne soseutuvat tasaiseksi. Jäähdytä.
 
 
Kerma-jogurttihyytelö:
 
3 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl kuohukermaa
 
Kostutus:
appelsiinimehua
 
  1. Aloita kerma-jogurttihyytelön valmistamisella.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita jogurttiin sokerit.
  3. Purista lionneet liivatteet ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä.
  4. Lisää liivateseos ohuena nauhana jogurttiseokseen ja anna päästä hyytymisen vauhtiin.
  5. Lisää vaahdotettu kerma ja pane seos jääkaappiin hetkeksi.
  6. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat appelsiinimehulla.
  7. Levitä alimman kerroksen päälle raparperiporkkanasose ja päälle jo vähän hyytynyttä kermajogurttihyytelöä.
  8. Täytä kakun toinen kerros samoin kuin edellä. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
 
Kuorrutus:
 
250 g tomusokeria
2 rkl voita
3 rkl kylmää kahvia
2 tl kaakaojauhetta

kookoshiutaleita
appelsiininkuorta

  1. Sulata voi ja lisää muut kuorrutteen aineet. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada liruttaen hieman jäähtyneenä kakun päälle ja reunoille.
Koristele kookoshiutaleilla ja appelsiinikuoriruusuilla, joita teet kuorimalla perunankuorimisveitsellä appelsiininkuoresta suikaleita ja pyörittämällä niitä rullalle.