Kuntoremontin jälkeen anoin Kelalta kuntorahaa annettujen ohjeiden mukaisesti. Koska olin ollut omalla ajallani ilman palkkaa kuntoutuksessa, minulle kuului kuntoraha. Pienten lisäselvitysten jälkeen paperit jäivät sisälle ja päätös tuli: Sain puolen vuoden kuntorahan eli noin 60% palkasta. Kyllä Kela korvaa!

Ilmoituspaperilla oli eritelty lokakuusta ensi huhtikuuhun maksettavat kuntorahat. Olin anonut yhdeltä viikolta ja jatkoremontin kolmelta päivältä korvausta, mutta myös kaikki väliajan päivät olivat tulleet mukaan. Koneen eli tietokoneen käyttäjän ajanjakson naputtelussa oli pikku virhe. No, asia luvattiin korvata ja yhden viikon maksu joka tapauksessa oli lähetetty tililleni - ihan oikein. Huhtikuussa saan sitten kolmen päivän jatkoerän.

Ei Kela olisi tuota välijaksoakaan pannut maksuun ennen kuin työnantaja olisi lähettänyt ilmoituksen töistä poissaolosta. Jos itse olisin sähköpostilla varmistanut työnantajan puolesta ollevani kuntolomalla, mitä olisi tapahtunut? Onneksi asioilla on tapana selvitä ajan kanssa. Toiseen suuntaan eli maksamattomuuspäätöksen kanssa olisikin saanut taistella ties kuinka monta vuotta.

PS. Nyt on uusi kone käytössä. Entisen näyttöhän sanoi itsensä irti, kuten jokin aika sitten kirjoitin.