1484766.jpg

Ihmeellistä tämä suomen kieli. Ihan kaikista asioista ei tarvitse välittää. Rakkaimasta välittäminen on aiheellista rakkauden säilymisen kannalta. Joidenkin tehtävänä on toimia ammatikseen välittäjinä. Hyvän tai huonon uutisen välittäjiä on monissa ammateissa. Parantavien voimien välittäjät mainostavat kykyjään päivälehdissä. Huumeiden välittäjät sen sijaan salaavat toimensa. Vetojen välittäjät lienevät jo hyväksytty ammattikunta?

Asuntojen välittäjät ovat ammattitietoista ja joskus -taitoistakin väkeä. Taitavat tosin välityspalkkioistaan välittää kaikkein eniten. Matkojakin välittäjät välittävät. Maalla kiersi muinoin talosta taloon karjan, siis hevosten, lehmien, vasikoiden, kanojen ja sikojen välittäjiä. Autokauppiat ne vasta välittäjiä ovatkin. Puhumattakaan rahojen välittäjistä ja pesijöistä. Riita-asioissa tarvittiin ja edelleen tarvitaan välittäjää. Puheluitakin välitettiin keskusneidin kautta numerosta toiseen. Vastaanottovirkailijat ovat monenlaisten asioiden välittäjiä. Näin minun ajatusten virta välitti erilaisten välittäjien kirjoa aivojen muistista sormenpäihin ja tekstiksi näytölle ja lopulta koneen muistiin.

Rauta-ja maantieverkosto välittävät liikennettä ja monet johdot sähköä. Yhteyksien ylläpitämiseen ja vietinnän sujumiseen tarvitään monenlaista välittäjää. Hermostomme ei toimi ilman välittäjäaineita. Eipä taitaisi nykyinen sähköinen viestintäkään toimia ilman sähkömagneettista vyöhykettä. Moottorien voimaakin välitetään monien liikkuvien osien, rattaiden, vaihteiden ja pyörien kautta liikkeeksi.

Suurin Välittäjä lienee Ihmisen Poika, joka toimii Jumalan ja ihmisen välillä Välittäjänä monessakin merkityksessä ja molempiin suuntiin.