Pohja:
3 munaa
1 ½ dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti.
- Voitele ja korppujauhota vuoka ja paista kakkupohja 170 asteessa uunin alatasolla 20-30 minuuttia.
- Anna jäähtyä, kunnes voit käsin kumota kakun
Raparperi-porkkanasose:
125 g raparperinpaloja
125 g raakaa porkkanaraastetta
125 g sokeria
Valmista sose. Keitä aineksia noin 20 minuuttia, kunnes ne soseutuvat tasaiseksi. Jäähdytä.
Kerma-jogurttihyytelö:
3 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl kuohukermaa
Kostutus:
appelsiinimehua
- Aloita kerma-jogurttihyytelön valmistamisella.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita jogurttiin sokerit.
- Purista lionneet liivatteet ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä.
- Lisää liivateseos ohuena nauhana jogurttiseokseen ja anna päästä hyytymisen vauhtiin.
- Lisää vaahdotettu kerma ja pane seos jääkaappiin hetkeksi.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat appelsiinimehulla.
- Levitä alimman kerroksen päälle raparperiporkkanasose ja päälle jo vähän hyytynyttä kermajogurttihyytelöä.
- Täytä kakun toinen kerros samoin kuin edellä. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
Kuorrutus:
250 g tomusokeria
2 rkl voita
3 rkl kylmää kahvia
2 tl kaakaojauhetta
kookoshiutaleita
appelsiininkuorta
- Sulata voi ja lisää muut kuorrutteen aineet. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada liruttaen hieman jäähtyneenä kakun päälle ja reunoille.
Kommentit